ZSÍR ELTÁVOLÍTÁSA A KONYHÁBAN

Mi a zsír ?
Konyhanyelven úgy is mondhatnánk, hogy olyan víztaszító, könnyen kenhető anyagokat
nevezi. A köznyelvben használatos olaj kifejezés néven használt anyagok egy része
úgynevezett triglicerid. A zsírok az összetett lipidek halamzába tartoznak. Biológiailag
kimagasló fontosággal bíró, természetes vegyületek, melyeket a növényi és az állati
szervezetek állítanak elő.

A fent említett állati és növényi eredetű zsíradékot használnak a konyha
technológiában. Ez a főzés során felhalmozódik a konyhai felületeken. A zsírt nehéz
lehet eltávolítani, különösen, ha hagyták kihűlni és megszilárdulni.
Ez problémát okoz a konyhai területen.


Tippek a zsír eltávolítására !

  • Használjon zsírtalanítót, például vízzel kevert mosogatószert. Öntse a zsírtalanítót a
    zsíros területre, és dörzsölje le kefével vagy ruhával. Öblítse le vízzel.
  • Tisztítószer, például sütőtisztító vagy ammóniát tartalmazó tisztító spray használható
    olyan zsíros felületekre, amelyek nincsenek kitéve hőforrásoknak, például sütők vagy
    főzőlapok.
  • Permetezze a tisztítószert a felületre, és dörzsölje be szivaccsal vagy ronggyal, amíg
    az összes zsír el nem fogy. Alaposan öblítse le vízzel.
  • Erős foltok esetén használjon csiszolatot

Miért veszélyes a konyhában lerakódott zsíradék ?

  • A zsír a konyhai tüzek fő oka.
  • A konyhai gépek, -eszközök élettartalmát le tudja rövidíteni
  • A padozaton egy csúszós réteget alakít ki és ez baleset veszélyes